Agilitytävling, Lysekil 2016


Förra helgen var vi iväg igen, jag, Jimmy och Nelia på agilitytävling. Årets sista tävling för vår del. I slutet på oktober ska vi nämligen blir föräldrar och Nelia ska bli storasyster. Så det börjar bli lite tungt och springa nu.

Vi körde fyra lopp, två hopplopp och två agilitylopp. I det första hopploppet var hon som sagt väldigt taggad och tog sig ett litet ärovarv efter ett par hinder och hoppade ett hinder och sprang in i en tunnel hon inte skulle, vilket resulterade i en disk, innan hon kom tillbaka till mig och körde resten av loppet klockrent.

I det första agilityloppet som var efteråt hade hon sansat sig något och gjorde ett bra lopp, 10 fel blev det. Kontaktfältet på balansen och slalomingången strulade lite. Sådant som jag vet att vi behöver nöta!

I det andra hopploppet satt inte slalomingången först och sen var jag otydlig och visade in henne i en tunnel lite för tidigt, så hon missade hindret som var innan den och då blev det disk. Så det var helt och hållet mitt fel.

I det sista loppet för dagen, det andra agilityloppet satt inte kontaktfältet på balansen och sen snubblade hon i slalomen, så det blev 10 fel där också.

Snabb som attan har hon i allafall blivit på banan överlag och framförallt i slalomen. Så grym! Nu blir det träning hela hösten/vintern och så tar vi nya tag till våren igen.

Dagens snabbaste lopp.

Meny