Agilitytävling, Kungälv 2016


Bättre sent än aldrig, men här kommer en uppdatering från Hula Hopp som gick av stapeln den näst sista helgen i juli. Sveriges största agilitytävling och dessutom på hemmaplan! Tävlingen pågick i fyra dagar med två lopp per dag, ett hopplopp och ett agilitylopp.

Sverige slog till med riktig högsommarvärme under hela helgen. Alldeles för varmt för att köra agility egentligen, men vi kämpade på. Husse var med varje dag och agerade filmare och fotograf. Eftersom det var på hemmaplan var även pappa med nästan alla dagar, Gabriella var med en dag och min morbror Johnne och min syster Ellinor kom förbi och tittade också. Himla kul!

Första dagen gick det helt okej. Disk i hopploppet på grund av att Nelia tjuvstartade och sen blev hela loppet kaos. I agilityloppet gick det bättre, 10 fel, båda felen på kontaktfälten. Bra lopp annars!

Andra dagen gick det sådär. Disk i båda loppen, mestadels på grund av att jag var för långsam. Nelia lyssnade bra dock, så det blev fina rundor bitvis ändå.

Tredje dagen gick det så himla bra! I hopploppet fick vi endast 5 fel för en vägran för att jag visade henne lite för otydligt att hon skulle hoppa. En bra tid fick vi och felfritt i övrigt, så det var så surt! Det hade blivit en pinne i det loppet om det inte vore för det! Grämer mig fortfarande över det! I agilityloppet gick det också grymt bra, ännu bättre faktiskt! För i det blev vi felfria och tog vår första pinne! Den lyckan alltså!

Fjärde dagen och sista dagen gick bra. Disk i hopploppet på grund av att Nelia sprang ur slalomen en pinne för tidigt och in i tunneln som var efter. Annars ett bra lopp. Snabb som attan var hon! I agilityloppet gick det jättebra, dock 5 fel på kontaktfält, annars felfritt!

Jag är mer än nöjd med helgen och resultaten. Vi är på gång nu! Bästa Nelia, vilket team vi är!

Meny